حجت الاسلام و المسلمین سید عباس موسویان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، اظهار داشت: بحث اقتصاد مقاومتی از آن دسته مباحثی است که در طول سال های اخیر از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده و ابعاد آن به تدریج در پیام های نوروزی معظم له به صورت تفصیلی مشخص شده است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: با توجه به شرایط فعلی کشور، پرداختن به این موضوع یکی از ضرورت های اقتصادی ماست.
ایران اسلامی در مرحله جهش اقتصادی بزرگ
وی همچنین با اشاره به این که به لطف الهی امروز عرصه های علمی جدیدی فراروی کشور گشوده شده است، ابراز داشت: امروز دانشمندان ما در عرصه های علم و دانش و تکنولوژی به دستاوردهای بسیار مهمی دست یافته اند که سابقا بسیاری از آن ها در انحصار قدرت های جهانی بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین موسویان با اشاره به این که بسیاری از زیرساخت های اقتصادی در ایران فراهم شده است، گفت: با توجه به این که در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی، خدمات، ارتباطات و ... کشور سرمایه گذاری های خوبی صورت گرفته است، امروز ایران اسلامی به یک نقطه شروع جهش اقتصادی بزرگ رسیده است.
عضو شورای فقهی بانک مرکزی ادامه داد: در این شرایط همه مردم و مسئولان به دور از وابستگی به اقتصاد وارداتی باید بر توان اقتصاد ملی تکیه کنند تا انشاءالله آن جهش اقتصادی بزرگ هر چه زودتر آغاز شود.
وی اضافه کرد: بی شک هر نوع غفلت در این مرحله مهم و عدم اهتمام به دستاوردهای سه دهه از عمر انقلاب، ظلم بزرگی به کشور محسوب می شود.
لزوم تکیه بر اقتصاد داخلی
این کارشناس اقتصادی با اشاره به حساسیت و دغدغه خاطر مقام معظم رهبری نسبت به شکوفایی اقتصادکشور، گفت: ما باید به جای وابستگی به اقتصاد جهانی و استفاده از تولیدات دیگران، متوجه اقتصاد خود شده و زمینه های شکوفایی آن را فراهم کنیم.
وی در ادامه با تاکید بر این که تحریم ها و تهدیدهای بین المللی ، اقتصاد ما را هدف قرار داده است، افزود: دشمنان می خواهند دستاوردهای انقلاب اسلامی را هدف قرار داده و ما را در موضع ضعف قرار دهند؛ در چنین شرایطی نیاز مضاعفی به تولید ملی وجود دارد.
رویکرد مردمی؛ ضامن توفیق اقتصادی
حجت الاسلام و المسلمین موسویان همچنین با بیان این که هر نوع رویکرد مردمی در عرصه اقتصاد موجب تضمین موفقیت اقتصاد کشور می شود، ابراز داشت: از این طریق می توان بستر ایجاد شغل برای نسل جدید و نیز تولید ملی را فراهم کرد و حال آن که اگر ما کماکان چشم به واردات داشته باشیم تا ابد این رویه نامناسب فعلی استمرار می یابد.
رسالت خطیر رسانه ها و مسئولان
وی، همیاری و همدلی مردم و مسئولان را لازمه تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: البته در این میان بخش های رسانه ای همچنین نهادهایی چون حوزه و دانشگاه و دیگر بخش ها نیز رسالت سنگینی بر عهده دارند.
عضو شورای فقهی بانک مرکزی تاکید کرد: مردم باید بدانند که استفاده از محصول داخلی و تلاش در مسیر رشد و شکوفایی تولید ملی یک سرمایه گذاری جدی در امر اشتغال زایی به شمار می رود؛ چرا که بی شک توجه صرف به امر واردات به معنای از بین بردن فرصت های شغلی برای جوانان کشور است.
وی خاطرنشان کرد: البته باید در عرصه تولید ملی نیز رقابت صحیحی به منظور ارتقای کیفی محصولات رخ دهد تا مردم بیش از پیش به خرید محصول ایرانی گرایش پیدا کنند.
ضرورت خودکفایی در تولید کالاهای اساسی و استراتژیک
حجت الاسلام و المسلمین موسویان در بخش دیگری از سخنان خود توصیه هایی نیز به دولتمردان داشت و گفت: دولت باید بر روی تولید محصولاتی که در آن ها مزیت نسبی داریم سرمایه گذاری جدی داشته باشد و با این کار واردات این گونه محصولات و کالاها که برای ما توام با ارزش پایین اقتصادی است را بگیرد.
وی اضافه کرد: با این کار، منابع ارزی و مالی خود را به سمت تولید محصولات استراتژیک هدایت می کنیم تا بتوانیم در مبادلات جهانی، بیش از پیش تاثیرگذار باشیم.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان داشت: با توجه به تهدیدات دشمن ما باید با تکیه بر علم و دانش بومی در راستای تولید کالاهای اساسی و استراتژیک گام های جدی برداریم تا در این عرصه ها به یاری خداوند به مرز خودکفایی برسیم.
نقش مهم خانه ملت در تحکیم اقتصاد مقاومتی
عضو شورای فقهی بانک مرکزی در ادامه به نقش مهم مجلسیان در این باره اشاره کرد و گفت: مجلس باید با اصلاح قوانین و مقررات اقتصادی، شرایط بهتر کسب و کار در کشور را ایجاد کرده و موانع سرمایه گذاری و تولید مولد را از میان بردارد تا شاهد اشتغالزایی و رونق تولید باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین موسویان یادآور شد: از حیث شاخص های کسب و کار، در مقام مقایسه با کشورهای پیشرفته باید گفت که در ایران با محدودیت ها و پیچیدگی های خاصی روبرو هستیم که باید نسبت به حل آن اقدام کرد.
تجاری سازی علوم؛ ماموریتی بر دوش دانشگاه ها
وی همچنین تصریح کرد: بخش علمی کشور به ویژه دانشگاه ها باید به سمت استفاده از علوم کاربردی و تجاری سازی علم و دانش حرکت کنند و بین علم و تکنولوژی پیوند برقرار کنند.
این اقتصاد دان حوزوی بیان داشت: یکی از خلاهای جدی موجود در دانشگاه های کشور ما این است که مباحث نظری ارایه شده در آن ها با واقعیات جامعه، فاصله دارد و باید این ایده ها و تئوری ها وارد بازار کار و سرمایه شود تا خروجی آن ها مشخص گردد.
حجت الاسلام والمسلمین موسویان در خاتمه با بیان این که دانشگاه ها و مراکز علمی کشور باید بر روی کاربردی کردن علوم حتی علوم انسانی، سرمایه گذاری ویژه ای انجام دهند.